Door invloeden van buitenaf wordt de huid droger en vochtarmer. Daarom hebben we in deze tijd van het jaar meer behoefte aan voeding en hydratatie. Een goede reiniging is de belangrijkste stap van de huidverzorging. Daarom maakt Dermalogica gebruik van een 2-stappen reiniging;

Pre Cleanse Balm maakt gebruik van de reinigende en conditionerende ingrediënten zoals abrikozenpitolie, natuurlijke biologisch complexen lavendel/grapefruit/mandarijn en eucalyptus oliën. Ideaal voor de normale tot droge huid. De eerste stap in de reiniging om vuil van buitenaf en make up te verwijderen.

De Intensive Moisture Cleanser maakt gebruik van essentiële vetzuren. Het reinigt de huid terwijl schade aan vitale proteïnen wordt geminimaliseerd. Het bioreplenish complex samen met kokos en muru muru boter beschermen de barrière lipiden en maakt de huid soepel. Extracten van citrus, palmarosa en jasmijn revitaliseren de huid. Het reinigt en voedt de huid voor een optimale werking van de producten die je na de reiniging aanbrengt.

Naast een goede huidverzorging kun je ook van binnenuit voor de huid zorgen.
In voeding zitten belangrijke vitamines en mineralen die ook goed zijn voor onze huid.
Omega 3 vetzuren maken de huid dikker, soepel en werkt hydraterend. Het is een bron van vitamine E, wat een van de belangrijkste antioxidant is voor de huid. Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen. Bijvoorbeeld in lijnzaad, chiazaad, walnoten, zalm, tonijn en cashewnoten zitten omega 3 vetzuren.
Broccoli bevat luteine wat ons beschermt tegen vrije radicalen, die kunnen zorgen voor een droge en rimpelige huid. Groene thee verbeterd het vochtgehalte, dikte en elasticiteit van de huid. Het bevat catechinen wat ook een krachtige antioxidant is.