Om onze huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf is het belangrijk om ons ook van binnenuit goed te voeden. We kunnen veel vitamines en mineralen uit onze voeding halen wat een positieve bijdrage levert aan onze huid en lichaam. In deze maanden kunnen we ons immuunsysteem wel een handje helpen.

Zoete aardappelen zitten bomvol vitamine A, wat de huid helpt om vocht vast te houden. Het geeft de huid een gezonde glans en beschermt tegen schadelijke invloeden van de kou. Er zit ook een flinke hoeveelheid vitamine C in wat vrije radicalen tegengaat. Vrije radicalen tasten ons bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en rimpels ontstaan.

Pompoen bevat krachtige antioxidanten en is rijk aan vitamine C die de huid nodig heeft om gezond, stevig en glad te blijven. Vitamine A, C, E, foliumzuur en ijzer helpen de natuurlijke afweer te versterken.

Dadels zijn op het gebied van mineralen kleine krachtbommetjes. Het bevat koper wat bijdraagt aan de werking van je afweersysteem. En zink voor een goed werkend immuunsysteem.

Bananen bevatten kalium, dat ervoor zorgt dat je bloeddruk op peil blijft en je vochtbalans in balans blijft. Magnesium geeft je energie en vitamine B6 wat goed is voor je weerstand en zenuwstelsel. En het houdt ook je suikerspiegel op peil.

Als we dit met elkaar mixen dan krijg je een heerlijke smoothie! Benodigdheden;
Zoete aardappel 250 gram
Pompoen blokjes 100 gram ( diepvries )
1 banaan
8 dadels zonder pit
250 ml amandelmelk ongezoet

Smullen maar!