Deze 3 biochemische processen zijn de belangrijkste veroorzakers van huidveroudering:

– Vrije radicalen (Reactive Oxygen Species (ROS)).
– Activering van enzymen die zorgen voor wondheling (Matrix Metalloproteinases (MMPs)).
– Versuikering (Advanced Glycation End-products (AGEs)).

1. vrije radicalen (ros)
Door interne en externe factoren, zoals roken, stress en blootstelling aan UV-stralen, kan een explosieve groei van vrije radicalen ontstaan, die schade aanricht aan de celstructuren. Vrije radicalen gaan zich dan binden aan gezonde cellen in plaats van ziekteverwekkers (oxidatie). Hierdoor wordt het bindweefsel aangetast, waardoor de huid aan elasticiteit verliest en rimpels en verslapping ontstaan.

2. enzymen die wondheling stimuleren (mmps)
Deze enzymen worden ons hele leven geactiveerd bij wondheling, bijvoorbeeld wanneer we ons verbranden of een puistje hebben. Als deze enzymen actief worden, breken ze proteïnen af in ons lichaam, zoals collageen, hyaluronzuur en elastine. Wanneer we ouder worden zijn deze enzymen jarenlang actief geweest, waardoor steeds meer collageen en elastine is afgebroken. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en verliest aan stevigheid.

3. versuikering (ages)
We consumeren tegenwoordig wel 40% meer geraffineerde suikers dan een aantal decennia geleden. Hoewel je de consumptie van suiker kunt verminderen door het hanteren van een gezonde leefstijl, is het dagelijks gebruik van suiker bijna niet te vermijden. Suiker heeft een sterke invloed op het verouderingsproces, doordat het zich hecht aan ons collageen. Hierdoor raakt ons collageen versuikerd, vervolgens verkleefd het en wordt het afgebroken. Het gevolg is een slappe huid!
Er zijn een aantal voedingsmiddelen die deze AGE’s remmen zoals; kaneel, knoflook, groene thee, tijm, rozemarijn, basilicum, vitamine C, kurkuma, ginseng.

Dermalogica gelooft niet in anti-aging producten, maar in het aanpakken van de oorzaak van huidveroudering: het aanpakken van de drie processen die huidveroudering zoals rimpels, kraaienpootjes en pigmentlvekken veroorzaken. Je vindt onze oplossingen terug in onze AgeSmart productlijn!