Reiniging van de huid
Is het genoeg om mijn gezicht alleen met water te wassen?
Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen slechts 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te wassen. Slechts een aantal seconden reinigen met water is niet voldoende om je gezichtshuid goed schoon te krijgen. Zeker niet nu we leven in een tijd waarin de lucht vervuild is, en veel cosmetica wordt gebruikt. Het gevolg: overtollig talg, UV-filters, resten make-up en vuil blijven op de huid zitten. Dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken. Het is dus niet genoeg om alleen je gezicht met water te wassen, je huid heeft meer reiniging nodig.

Dubbele gezichtsreiniging
Omdat een grondige gezichtsreiniging van groot belang is voor het behoud van een gezonde huid, is het aanbevolen om een dubbele reiniging te hanteren. Hierbij zorgt de eerste reiniging voor het verwijderen van oppervlakkig vuil van de huid (zoals overtollig talg en make-up). De tweede reiniging zorgt voor het verwijderen van overige vuilresten en conditioneert de huid. Het beste gebruik je voor de eerste reiniging een cleanser op oliebasis. Het gezegde ‘soort zoekt soort’ is namelijk van toepassing. Een cleanser op oliebasis reinigt alleen het vuil dat in olie oplosbaar is (zoals UV-filters en foundation) en een cleanser op waterbasis reinigt alleen het vuil dat in water oplosbaar is.

Wist je dat: Het is even belangrijk om je gezicht ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Tijdens het slapen produceert het lichaam talg. Daarom is het belangrijk om je gezicht ’s morgens vrij te maken van overtollig talg en vuil. Bovendien wordt een huidverzorgingsproduct beter opgenomen op een goed gereinigd gezicht!
Advies nodig over welke reiniging geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact op voor een gratis advies!