Waarom jouw huid Vitamine C nodig heeft!

Vitamine C in huidverzorging

Je weet waarschijnlijk al dat Vitamine C belangrijk is voor je algehele gezondheid. Maar wist je dat het ook een krachtpatser is op het gebied van huidverzorging? Topische Vitamine C is één van de krachtigste antioxidanten die er is: het pakt effectief de eerste oorzaken van voortijdige huidveroudering aan en zorgt voor een heldere en stevige huid. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een Vitamine C serum, gezichtsmasker of oogcrème of welk vitamine c skincare product dan ook!

Het verkrijgen van effectieve en stabiele Vitamine C

Er zijn inmiddels veel skincare producten op de markt die vitamine C bevatten. Echter leveren veel van deze producten helemaal niet de beloofde resultaten! Er wordt veel gesproken over de concentratie (hoeveelheid) Vitamine C in een product, echter is dit niet het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een product wat Vitamine C bevat. Waar je dan wel op moet letten? Lees het snel hieronder:

Er zijn twee belangrijke factoren die ervoor zorgen dat vitamine C het meest effectief is: de vitamine C moet hoog stabiel zijn zodat deze actief en efficiënt blijft en de vitamine C dient een optimale biobeschikbaarheid te hebben waardoor deze tot diep in de huid terecht kan komen (daar waar het nodig is).

Stabiele vorm

Dit is de grootste uitdaging die vitamine C kent. Traditionele vormen van vitamine C oxideren gemakkelijk als gevolg van blootstelling aan lucht, warmte of water waardoor de formule de antioxidant werking verliest en daarmee de effectiviteit van het product aanzienlijk afneemt.

Hoge biobeschikbaarheid

Dit is eveneens een grote uitdaging. Vitamine C kan pas vrije radicalen uitschakelen, de huid verstevigen en verhelderen als deze tot in de diepe lagen van de huid terecht komt. Wanneer vitamine C in een op de huid aan te brengen product wordt verwerkt dan zal deze zo moeten worden geoptimaliseerd dat deze biobeschikbaar en stabiel blijft anders zal er nauwelijks tot geen impact op de huid zijn.

B4iolumin-C (Eye) Serum: vitamine-c boost voor de huid!

Biolumin-C Serum vertegenwoordigt een nieuwe generatie vitamine C. Dit vitamine c serum bevat niet alleen extreem stabiel vitamine c maar heeft ook een zeer hoge biobeschikbaarheid, waardoor deze een maximale impact heeft op de huid. Dit zorgt ervoor dat de vitamine c tot diep in de huid door dringen, daar waar het nodig is. Het BioLumin-C Serum bevat twee ultrastabiele vormen van vitamine C die in perfecte synergie met elkaar werken voor lange termijn stabiliteit en biobeschikbaarheid, iets wat nodig is voor het verkrijgen van de volgende voordelen die hieronder staan beschreven. Ook het nieuwe Biolumin-C Eye Serum bevat twee ultrastabiele vormen van vitamine C die in perfecte synergie met elkaar werken voor lange termijn stabiliteit en biobeschikbaarheid wat zorgt voor zichtbare versteviging en verheldering van de huid rondom de ogen.

De voordelen van vitamine C op je huid

Terug naar waarom vitamine c (en met name een vitamine c serum!) zo goed is voor je huid! Hieronder een overzicht van wat een dagelijkse dosis Vitamine C voor jouw huid kan doen:

Verhelderen

In de loop van de tijd veroorzaken intrinsieke (natuurlijke) en extrinsieke (milieu) factoren structurele veranderingen in de huid, wat leidt tot ongelijkmatige pigmentatie. Van “ouderdomsvlekken” door UV-schade, tot post-inflammatoire hyperpigmentatie, donkere vlekken zijn geen partij voor Vitamine C. Het stopt namelijk de biochemische reacties die ongelijke pigmentatie veroorzaken, en helpt zo de huid effectief te verhelderen.

Verstevigen

Een ander groot voordeel van Vitamine C is dat het het huidoppervlak vernieuwt. Het stimuleert de productie van stoffen die de huid verstevigen, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.

Beschermen

Dit is waar de antioxidant-eigenschappen van Vitamine C echt een rol spelen. Het is al langer bekend dat Vitamine C helpt om de effecten van oxidatieve stress en vrije radicalen tegen te gaan, door schadelijke moleculen te neutraliseren. Recent onderzoek toont daarnaast aan, dat Vitamine C daadwerkelijk het natuurlijke afweersysteem van je huid verbetert, waardoor deze zichzelf beschermt tegen oxidatieve stress.